Parodontológia

A fogágybetegség az egyik leggyakoribb fogbetegség. A fog tartószerkezetének gyulladását a nem megfelelő tisztítás miatt kialakuló fogkő okozza. Kezdeti jele lehet a fogmosás során jelentkező fogínyvérzés. Kezelés nélkül idővel kellemetlen szájszag, a fogíny visszahúzódása vagy akár a fogak elmozdulása is tapasztalható.

A fogágybetegséget nem éri meg elhanyagolni, mert szakszerű parodontológia eszközökkel a gyulladás megszüntethető, az állapot pedig akár vissza is fordítható. Kezelés hiányában azonban legrosszabb esetben a fog elvesztésével is számolni kell. A Hillside Dental Klinikán a fogágybetegségek kezelésével tapasztalt parodontológus foglalkozik.

Szakszerű parodontológiai kezeléssel

N

A fogínybetegség megállítható, gyakran vissza is fordítható

N

Megszüntethető a fogmosáskor jelentkező fogínyvérzés

N

Foga újra egészséges, stabil lehet

N

Megszüntethető a kellemetlen szájszag és lehelet

N

Fogíny újra egészséges lehet

N

Megszüntethető a fogmosáskor jelentkező fogínyvérzés

Stabil fogak és egészséges fogíny parodontológiai kezeléssel

A parodontológiai kezelésünk Önnek is segíthet, ha fogmosás során rendszeresen fogínyvérzést tapasztal, a rendszer fogkőeltávolítás ellenére túlzott fogkőképződést tapasztal, gyakran kellemetlen a lehelete, fogínyét gyakran érzi duzzadtnak, ill. a fogíny visszahúzódását, a fognyak előbukkanását tapasztalja. Kérjen időpontot ingyenes fogászati vizsgálatra!

A kezelés menete

A kezelés egy ingyenes, személyes konzultációval kezdődik, ahol a fogszakorvos megvizsgálja a fogakat és megállapítja a fogágybetegség kiváltó okát. Ez alapján összeállítja a gyulladás és a kiváltó ok megszüntetésre irányuló a kezelési tervet.

Hillside Dental Parodontológia
Hillside Dental Parodontológia

A kezelés során a dentálhigiénikus eltávolítja a fogakról a panaszt okozó fogkövet, majd zárt köretet alkalmaz, azaz speciális eszközök segítségével eltávolítja a fertőzött szöveteket és a gyökérfelszínen található fogkövet.

A kezelés végén a fogszakorvos tanácsot ad a fogak helyes ápolására, a főgkőképződés megelőzésére és a kiújulás megelőzésére.

A fájdalmas és vérző fogíny gyógyítható,
KÉRJEN IDŐPONTOT parodontológia kezelésre!