Foghúzás

A Hillside Dental Klinikán mindent megteszünk a saját fog megtartása érdekében. Ha azonban már csak foghúzással szüntethető meg a fájdalom, akkor arra törekszünk, hogy a beavatkozást pácienseink pozitív tapasztalásként éljék meg.

Gödöllői klinikánkon a foghúzás éber szedációban is kérhető, ami ideális megoldás, ha a páciens nagyon fél a beavatkozástól, minél előbb szeretne túllenni a kezelésen vagy a fog elhelyezkedése miatt várhatóan elhúzódik a fogeltávolítás.

Egy elhanyagolt szuvas fog, fertőzés továbbterjedésének veszélye, a gyökércsúcs körüli tályog vagy egy gócos fog esetén a legtöbb esetben a foghúzás már nem kerülhető el.

A foghúzással

N

Kíméletesen távolítható el a menthetetlen fog

N

Ha nincs jobb megoldás, megszüntethető a fájdalmas fogfájás

N

Eltávolítható a problémás bölcsességfog

N

Megfelelő alap készíthető az implantátum számára

N

Esztétikusabb lehet a fogszabályozás

Fájdalommentes, gyors foghúzás akár éber szedációban is

A foghúzás minden esetben csak a legvégős megoldás lehet. Ajánlott azonban inkább eltávolítani a fogat kiterjedt fogszuvasodás, súlyos ínybetegség, erősen mozgó, balesetben megsérült fog, fájdalmas vagy problémás bölcsességfog esetén.

Foghúzás oldhatja meg a problémát abban az esetben is, ha a tejfogak késői kiesése akadályozza a csontfogak előbújását vagy fogszabályozás miatt kell eltávolítani egy rosszul vagy rossz helyre nőtt fogat.

A foghúzást a Hillside Dental Klinikán minden esetben tapasztalt fogszakorvos végzi. Komplikált esetekben pedig saját műtőnkben, képzett szájsebész távolítja el az érintett fogat.

Amennyiben az foghúzásra éber szedációban kerül sor, a beavatkozást megelőzően további egészségügyi alkalmasságot feltáró vizsgálatokra is szükség lehet.

Ha a foghúzás elkerülhetetlen, mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél gyorsabb, probléma- és fájdalommentes legyen.

A foghúzás menete

A foghúzást minden esetben alapos fogászati kontrollvizsgálat és konzultáció előzi meg, mert a fogorvosaink minden lehetőséget megvizsgálnak a saját fog megtartása érdekében. Ha valóban nem marad más megoldás, csak a fog eltávolítása, röntgenfelvételt készítünk annak megállapításához, hogy a fog egyszerű foghúzással eltávolítható-e vagy szájsebészre lesz szükség. A beavatkozást mindkét esetben saját kezelőinkben, műtőinkben, tapasztalt fogorvos vagy szájsebész végzi.

Foghúzás vizsgálat
Foghúzás

A foghúzás előtt a fogorvos érzésteleníti a fog területét, majd ínyletolóval leváltja az ínyt a fogról a sérülések elkerülése érdekében. Ezt követően fogóval eltávolítja a fogat, a vérzés megszűnését követően a páciens hazamehet.

Amennyiben a fog csak szájsebészeti műtéttel távolítható el, érzéstelenítést követően a szájsebész lefejti az ínyt a fogról, majd speciális vésővel eltávolítja a csontot, a fog megmaradt részeit és a gyulladt szöveteket. Szükség esetén varratokkal zárja a fog helyét, majd a vérzés elmúlását követően a pácien hazamehet.

Camlog logo
Invisalign logo
Ceralog logo
Bredent logo
Flaesh logo
Philips Zoom logo

Bízza profi szakorvosokra a foghúzást, kérjen időpontot INGYENES fogászati vizsgálatra a Hillside Dental Klinikára!