Dentálhigiéniai kezelés és fogkőeltávolítás

A fogak elszíneződése, a lerakódások és plakkok képződése mai modern táplálkozásunk és életmódunk természetes velejárója. Alapos fogápolással, a megjelenő fogkő rendszeres eltávolításával azonban eredményesen előzhető meg a fogszuvasodás, az ínyvérzés vagy akár a komolyabb fogbetegségek kialakulása is.

Minden páciensünknek javasoljuk, hogy évente min. 2 alkalommal távolíttassa el a lerakódott fogkövet. A kezelés rendszeres ismétlésével fogai sokáig szépek és egészségesek maradhatnak, a kialakulóban lévő fogbetegségek pedig nagyon korán felismerhetők.

A dentálhigiéniai kezeléssel és a fogkőeltávolítással

N

Fogait azonnal higiénikusabbnak érezheti

N

Fogsora láthatóan világosabb és fényesebb lesz

N

A fogkefével már nem eltávolítható lerakódások is eltűnnek

N

Megelőzhető a fogszuvasodás és számos komoly fogbetegség

N

Fogai sokáig szépek, egészségesek maradhatnak

N

Újra magabiztosan mosolyoghat

Évente 2x elengedhetetlen a dentálhigiéniai kezelés és a fogkőeltávolítás

Ideális esetben a dentálhigiéniai kezelés és az évente 2x (jelentős fogkőképződés esetén évente 4x) ismételt fogkőeltávolítás a minimális szájhigiénia része.

Számos fogorvosi kezelés (pl. fogszabályozás, fogpótlások készítése, implantálás stb.) esetében a dentálhigiéniai kezelés és a fogkőeltávolítás a beavatkozás része. Havonta javasoljuk a kezelés elvégzését fogágybetegség első terápiás szakaszában a parodontológiai kezeléssel párhuzamosan. Fogszabályozó kezelések esetén pedig 3 havonta ismételjük a fogak tisztítását.

A kezelés menete

A Hillside Dental gödöllői klinikáján dentálhigiéniai kezelést és a fogkőeltávolítást dentálhigiénikus szakember végzi speciális, erre a célra kifejlesztett műszerek segítségével. A kezelést megelőző konzultáción részletesen elmondja Önnek a beavatkozással kapcsolatos tudnivalókat.

A dentálhigiéniai kezelés során ultrahangos eszközzel eltávolítja a fogkövet, a lerakódott lepedéket és elszíneződést, majd homokfújással tisztítja meg a fogak felszínét, végül polírozza azokat.

Dentálhigiéniai kezelés és fogkőeltávolítás
Dentálhigiéniai kezelés és fogkőeltávolítás

A kezelés eredménye azonnal látható. A fogak érezhetően simábbak, fényesebbek és világosabbak, mosolya esztétikusabb lesz.

A dentálhigiéniai kezelés során alkalmazott kézi ill. gépi eszközök megfelelő szaktudás mellett maximálisan biztonságosak, fájdalommentesek és garantáltan nem okoznak károsodást a fogszövetben.

 A kezelés időtartama kb. 30-60 perc.

Camlog logo
Invisalign logo
Ceralog logo
Bredent logo
Flaesh logo
Philips Zoom logo

Ragyogó, tiszta és egészséges fogakra vágyik? 

Jelentkezzen be dentálhigiéniai kezelésre és fogkőeltávolításra!