Fogszabályozás

Bár a szabálytalan fogsort sokan csak esztétikai gondnak vélik, valójában jóval sokrétűbb problémaforrás, amely hosszú távon megkeserítheti a mindennapokat. Az önbizalom lerombolásával akadályozza a társas kapcsolatok gondtalan megélését és csökkenti az önbecsülést. A fogközök nehezebb tisztíthatósága miatt pedig ideális táptalaj a baktériumok számára. Rövid idő alatt fogszuvasodás, ínyproblémák, valamint rágási és harapási nehézségek alakulhatnak ki.

A fogorvosok ezért világszerte a csontfogak kibújását követően a fogszabályozást ajánlják, akár utólag, felnőttkorban is.

A mai, modern fogszabályozási technikáknak köszönhetően a kezelés maximálisan személyre szabható. A Hillside Dental Klinikán a fogszabályozó készüléket mindig az elvárható eredmények, valamint a páciens igényei alapján állítjuk össze. Az innovatív fogszabályozókkal a kezelés gyorsabb, kényelmesebb és hatékonyabb.

Kivehető fogszabályozók

Gyermekkorban és felnőttkori kisebb fogelmozdulások kezelésére a kivehető fogszabályozókat javasoljuk. Általában éjszakai és napközben néhány órás viselésre szolgálnak. Hatékonyságukat a viselési idő és rendszeresség befolyásolja. A műanyagból készülő fogszabályozók nagy előnye, hogy a szivárvány bármilyen árnyalatában elérhetők, sőt matricát, feliratot vagy akár csillámport is szórhatunk bele.

Rögzített fogszabályozók

A rögzített fogszabályozók ún. brekettel vannak a páciens fogára rögzítve. A breketteket összekötő ívekkel szabályozzák a fogak állását. Az kettőt rögzítő elemek segítségével pedig a fogszabályozó maximálisan személyre szabható. A rögzítő gumikarikák a szivárvány bármilyen árnyalatában elérhetők, de teflonnal bevont fém ill. fehér színű drót, porcelán, műanyag, sőt akár nemesfém is lehet az alapanyaguk.

A fogszabályozással

N

Gyermek- és felnőttkorban is tökéletesíthető a fogak állása

N

Kényelmesen és gyorsabban lehet esztétikus a fogsora

N

Társas kapcsolataiban felszabadultabb lehet

N

Fájdalmas és komoly fogbetegségek előzhetők meg

N

Megakadályozhatja a fogszuvasodás kialakulását

N

Növelheti fogai élettartamát

N

Visszaszerezheti önbecsülését

Gyönyörű, egyenes fogsor fix áron

Egyre többen döntenek felnőttként is a fogszabályozás mellett, mert napjainkban a fogszabályozó viselése már egyáltalán nem ciki. Az újszerű és modern fogszabályozási technikákkal színes és egyedi készüléket is választhatunk, így a készüléket akár divatkellékként is viselhetjük. A láthatatlan fogszabályozó választásával pedig úgy tökéletesíthetjük a fogsort, hogy abból a páciens környezete semmit sem észlel majd.

A fogszabályozás legkorábban a csontfogak kibújását követően, kb. 8-10 éves korban kezdhető el. Életkor tekintetében felső határ nincs, egyre többen felnőttként kezdenek fogszabályozót hordani, hogy megőrizzék a fogaik egészségét.

A fogszabályozás időtartama minden esetben egyedi, ezért a Hillside Dental Klinikán előre egyeztetett fix áron dolgozunk. Így a kezelés ára jól kalkulálható, egy összegben vagy akár havonta, részletekben is fizethető.

A fogszabályozás menete

Az első konzultációt követően a fogszabályozó fogorvos leveszi a mintát, majd megtervezi a fogszabályozás menetét és kiválasztja az igényeknek és a céloknak megfelelő készüléket. Ezt követően a fogorvos elkészítteti a személyre szabott készüléket, majd a következő alkalommal felhelyezi azt.

Fogszabályozás
Fogszabályozás

A fogszabályozás időtartama minden esetben egyedi, függ a fogak kiindulási állapotától, a választott készüléktől és a fogak reagálásától egyaránt. Ennek függvényében hónapokig vagy akár évekig is tarthat a kívánt eredmény elérése.

Camlog logo
Invisalign logo
Ceralog logo
Bredent logo
Flaesh logo
Philips Zoom logo

Az egyenes, esztétikus fogsor nem álom többé, kérjen időpontot az első, INGYENES* konzultációra!

* Kivéve a fogszabályozás! Kérjen ajánlatot kollégánktól.