Gyökérkezelés

A Hillside Dental Klinikán a saját fog sokszor a legreménytelenebbnek tűnő helyzetben is megmenthető. Hiába gyulladt, szuvas, elhalt, jelentősen letört vagy lekopott, gyökérkezeléssel a legtöbb esetben még megmenthető. Ezért a foghúzás csak a legvégső megoldás lehet.

A gyökérkezelés során eltávolítjuk a panaszt okozó fogban futó ereket és idegeket, majd esztétikus töméssel zárjuk le. Így jelentős fogászati beavatkozás nélkül, gyorsan és fájdalommentesen orvosolható a panasz. Gyökérkezeléssel elkerülhető a foghúzás, nincs szükség fogpótlásra miközben a saját fog élettartama is akár évtizedekkel hosszabbítható meg.

Gyökérkezeléssel

N

Újra fájdalommentes lehet a rágás

N

Megszüntethető a kínzó fogfájás

N

Akár évekkel, évtizedekkel meghosszabbítható a menthetetlennek hitt fog élettartama

N

Jelentős fogínybetegségek előzhetők meg

N

Elkerülhető a sokak által rettegett foghúzás

N

Visszatérhet megszokott életviteléhez

N

Újra bátran mosolyoghat és étkezhet

Gyors és fájdalommentes gyökérkezelés foghúzás helyett

Kiterjedt méretű fogszuvasodás, hideg vagy meleg étel/ital fogyasztására jelentkező fájdalomérzet vagy a harapásra érzékeny fog esetén ideális megoldás a gyökérkezelés. A teljesen fájdalommentesen végzett beavatkozás hatására a fájdalom kiiktatható, a foghiány vagy sérülés pedig esztétikusan felépíthető. Az így megmentett fog még évtizedekig elláthatja eredeti funkcióját.

A gyökérkezelés menete

A gyökérkezelés szükségességét az első vizsgálat és röntgenfelvétel alapján a fogszakorvos javasolja. A kezelés első lépéseként az orvos érzésteleníti a fog területét, speciális fúró segítségével eltávolítja a sérült, szuvas fogállományt és megtisztítja a környékét, majd felnyitja a fogüreget. A röntgenfelvételen jól látszódnak a gyökércsatornák, ezt egy vékony műszer segítségével még egyszer ellenőrzi, majd tisztítja és fertőtleníti a fogcsatornákat.

Gyökérkezelés
Gyökérkezelés

A legtöbb esetben a gyökérkezelés egy ülésben elvégezhető, az anatómiai egyediség, a csatornák különböző száma, a fog elhelyezkedése és a gyulladás eltérő mértéke miatt azonban előfordulhat, hogy a kezelés csak több lépésben valósítható meg. A megtisztított csatornákat a fogszakorvos fertőtleníti, majd tömőanyaggal zárja le.

A gyökérkezelt fog koronai része onlay betéttel, vagy csappal és koronával állítható helyre. Ezzel a fog visszanyeri eredeti megjelenését és funkcióját is, miközben véd a töréstől.

A gyökérkezelés az esetek 90-95%-ban sikeres, bevett, biztonságos és sokat alkalmazott kezelési mód. Fontos felhívni azonban arra a figyelmet, hogy kivételes esetekben előfordulhat, hogy a gondos és alapos kezelés ellenére sem menthető meg a saját fog. Ezt egyedi sajátosságok eredményezhetik.

Camlog logo
Invisalign logo
Ceralog logo
Bredent logo
Flaesh logo
Philips Zoom logo

A gyökérkezelés nagy eséllyel Önnek is jó megoldás lesz,
kérjen időpontot INGYENES fogászati kontrollvizsgálatra!