Fogpótlások

Az ép és egészséges fogsor mindannyiunk vágya. Egy hiányzó fog azonban nemcsak esztétikai problémát jelent. Érdemes max. 6 hónapon belül pótolni, hiszen a mindennapi társas kapcsolatokban, a táplálkozásban, a beszédben, nevetésben is akadályt jelenthet. Hosszú távon pedig az önbizalmat is képes lerombolni.

Ön tudta, hogy a tartós foghiány komoly egészségügyi következményekkel is járhat? Elmozdíthatja a szomszédos fogakat, befolyásolhatja a szemközti fog állását és állkapocs-ízületi panaszok is jelentkezhetnek.

A Hillside Dental klinikán rögzített és kivehető fogpótlásokkal segítünk Önnek hiányos fogsora helyreállításában.

A rögzített fogpótlásokkal egyetlen fog vagy akár egy teljes fogsor is pótolható. A híd, az implantátum és a gyökérkezelt fogak megerősítésére készített korona is tartós, esztétikus és kényelmes fogpótló megoldás.

A kivehető fogpótlásokkal több fog vagy a teljes fogsor pótlása is megvalósítható. Bár ezek korábban kellemetlen, folyton mozgó megoldásnak számítottak. A Hillside Dental Klinikán kifejezetten esztétikus, komfortos, stabil és tartós fogpótlások készülnek.  

A fogpótlásoknak köszönhetően

N

Újra bátran mosolyoghat

N

Fogsora esztétikusabb, szebb, egységesebb lesz

N

Számos fájdalmas és költséges fogbetegség megelőzhető

N

Ismét gond nélkül ehet majd

N

Nem zavarja fogsora a társas kapcsolatokban, mindennapi helyzetekben

N

Ismét magabiztosabb lehet

Tartós, esztétikus megoldások a hiányzó fogak pótlására

A mai modern fogpótlásokkal megerősíthetők a gyökérkezelt fogak és szép, a fogsorba tökéletes illeszkedő foggal pótolható a foghiány. Jó választás azoknak, akik tartós, egységes fogsort szeretnének, és mindenképpen szeretnék megelőzni a komolyabb fogászati problémák kialakulását.

A kezelés menete

A hiányzó fogak pótlásának első lépése a fogsor vizsgálata egy személyes konzultáció alkalmával. A fogszakorvos megvizsgálja a fogsort, röntgenfelvételt készít, majd javaslatot ad a szükséges kezelésekre, azok költségvonzatára, várható eredményeire.

Ezt követően lenyomat készül a fogról, ami alapján a fogtechnikus el tudja majd készíteni a egyedi fogpótlást. A fogszakorvos érzésteleníti a hiányzó fog területét, majd lecsiszolja a fogat, illetve szükség esetén a szomszédos fogakat, ha teljes fogat kell pótolni, majd új mintát készít a fogtechnikus számára.

Fogpótlás
Fogpótlás

A kapott minták alapján a fogtechnikus több lépésben elkészíti a fogpótlást. Az egyes fázisokban pedig minden esetben a rendelőben próbáljuk a helyére a leendő fogpótlást. A fémvázra matt korona kerül, majd utolsó lépésként a fogsor eredeti árnyalatával megegyező, fényes koronát rögzítjük.

A koronák magas minőségű kerámiából, a vázak nemesfém ötvözetből készülnek. A végleges fogpótlás kb. 1-2 hét alatt készül el, az átmeneti időre ideiglenes fogpótlás kerül a fog helyére, amely megjelenésben és funkcionalitásban is megfelelő.

Amennyiben fémmentes, teljes kerámia koronát szeretne, a Hillside Dental klinikán erre is van lehetősége. Koronái készülhetnek zirkon-, illetve préskerámiából (E. Max©) is.

Camlog logo
Invisalign logo
Ceralog logo
Bredent logo
Flaesh logo
Philips Zoom logo

Szép és egységes fogsorra vágyik?

Kérjen időpontot INGYENES kontrollvizsgálatra!