Esztétikus fogtömés

A népbetegségnek számító fogszuvasodás a Hillside Dental klinikán az egyik leggyakrabban előforduló panasz. A szürke elszíneződésből kezelés nélkül gyorsan fájdalmas lyuk lesz, ami már azonnali beavatkozást igényel.

A fogszuvasodás nem visszafordítható, de gyógyítható. Esztétikus fogtöméssel az eredetire megjelenésben és funkcióját tekintve is szinte megszólalásig hasonlító eredményt érhetünk el.

A Hillside Dental klinikán a fogtömésekhez kizárólag ún. kompozit tömőanyagokat használunk, amelyek speciális kerámiarészecskéket tartalmaznak. Segítségükkel az eredeti foggal megegyező árnyalatú, formájú és rágófelületű esztétikus fogtömés készíthető. A kompozit fogtömés maximálisan biztonságos és tartós megoldás a szuvas fogak tömésére.

Az esztétikus fogtöméssel

N

Szinte észrevétlenül javíthatók a szuvas fogak

N

Az eredetivel színben, formában, rágófelületben megegyező tömés készülhet

N

Megállítható a fogszuvasodás

N

Meghosszabbítható a fogak élettartama

N

Számos fájdalmas fogbetegség kialakulása megelőzhető

N

Megszüntethető az erős fájdalmakat okozó fogszuvasodás

N

Újra magabiztosan mosolyoghat

Az esztétikus fogtömés

A szürke vagy fekete elszíneződés észlelésekor azonnal érdemes a Hillside Dental klinikára bejelentkezni, mert az esztétikus fogtöméssel fájdalommentesen és gyorsan kezelhetők a szuvasodó fogak.

Klinikánkon a fogtömést teljes érzéstelenítésben, kérésre akár éber szedációban is elvégezzük. Így nemcsak a beteg fogat menthetjük meg, de a páciens is kellemes tapasztalással távozhat.

A kezelés menete

Az esztétikus fogtömés szükségességét az éves ingyenes kontrollvizsgálat alkalmával a fogorvos már időben jelezheti, így a fogszuvasodás továbbterjedése jóval a fájdalmak megjelenése előtt megakadályozható.

Esztétikus fogtömés
Esztétikus fogtömés

A fogtömés előtt a fogorvos átbeszéli a pácienssel a kezelés menetét, majd ultracain tartalmú injekcióval érzésteleníti a kezelendő fog területét. Ha már hat az érzéstelenítő, speciális fúróval kitisztítja és eltávolítja a szuvas részt, majd alábéleli a fogat. A fog felületére rövid savazást követően speciális ragasztó kerül. Majd a fogszakorvos a fog árnyalatait követve a kompozit tömőanyaggal rétegről rétegre haladva felépíti a tömést tökéletesen igazodva a fog egyedi árnyalatához. Az egyes rétegeket UV lámpa segítségével rögzíti egymáshoz és keményíti meg. Végül pedig fúró segítségével tökéletes formára csiszolja és polírozza azt.

Camlog logo
Invisalign logo
Ceralog logo
Bredent logo
Flaesh logo
Philips Zoom logo

Szürke foltot vett észre vagy egyre érzékenyebbek a fogai?

Kérjen időpontot INGYENES fogászati vizsgálatra!