Éber szedáció

Még napjainkban is sokan szorongva érkeznek a fogorvosi rendelőbe, pedig a fájdalommentes kezelések mellett a Hillside Dental Klinikán már a beavatkozások nagy része éber szedációban, azaz mélyaltatásban is kérhető.

Az éber szedáció aneszteziológus szakorvos felügyelete mellett, szigorú és állandó megfigyelés mellett történik. A speciális altató- és nyugtatószereket a kezelés kezdetén intravénásan adagoljuk. Így a páciens néhány perc alatt ellazul és a kezelés félelem és szorongás nélkül történhet.

A mélyaltatásban végzett kezelés gyorsabbnak tűnik. A szedáció ideje alatt a páciens végig tudatánál van, követni és teljesíteni tudja a kezelőorvos kéréseit és utasításait, végig tud kommunikálni, és a keringési-, védekező-, nyelési- és légzési reflexek is megmaradnak.

Az éber szedációval

N

Félelem és szorongás nélkül végezhetők el a fogászati beavatkozások

N

Nem kell lemondani a fájdalomcsillapítóról és a helyi érzéstelenítőről

N

A beavatkozás gyorsabbnak, komfortosabbnak tűnik

N

Biztonságos körülmények között, szinte relaxálva vehet részt a kezeléseken

N

A beavatkozás teljes időtartama alatt aneszteziológus felügyelete alatt, biztonságban érezheti magát

Éber szedáció: félelem és szorongás nélkül a fogorvosnál

Az éber szedáció ideális megoldás azoknak a pácienseknek, akik átlagon felül szoronganak a fogorvosi rendelőben, félnek a fájdalomtól. Az altatásban végzett beavatkozás rövidebbnek tűnhet, ezért jó választás a jelentős kellemetlenséggel járó szájsebészeti műtétek, egy ülésben végzett több kezelés esetén vagy implantáláskor is.

Az éber szedáció menete

Az éber szedáció csak előzetes orvosi konzultációt követően alkalmazható, ahol az aneszteziológus meggyőződik arról, hogy nem áll fenn a kezelést kizáró tényező, pl. légúti fertőzés, dekompenzált szervi működészavar, 3 hónapnál korábban bekövetkezett szívinfarktus, várandósság vagy kísérő hiánya.

Ha minden feltétel adott, az aneszteziológus felhelyezi az életfunkciókat monitorozó érzékelőket a páciens testére, majd vénát biztosít egy kanül segítségével. Ezen keresztül különböző nyugtató és fájdalomcsillapító gyógyszereket adagol az elvárt hatás érdekében. Az éber szedáció nem zárja ki a fájdalomcsillapító vagy helyi érzéstelenítő adását.

Éber szedáció
Éber szedáció

A kezelés során folyamatosan figyelemmel kísérjük az életfunkciókat, befejezését követően pedig a páciens tudata rövid időn belül ismét kitisztul. Ez után 1-2 óráig még megfigyeljük, majd kísérőjével haza is térhet. 24 órán belül tilos az autóvezetés.

Camlog logo
Invisalign logo
Ceralog logo
Bredent logo
Flaesh logo
Philips Zoom logo

Kérje éber szedációban a fogászati kezeléseket,

egyeztessen időpontot az első konzultációra!